Welkom

Welkom op deze site over onze huisdieren.

We vinden het leuk, dat je belangstelling hebt voor het wel en wee van onze huisgenootjes.

We wensen je veel plezier bij het lezen en bekijken van alle berichtjes en foto's / filmpjes.

Annerieke.


dinsdag 28 december 2010

Na de eerste nacht.

De eerste 24 uur zitten erop.
Vannacht heeft Joop beneden op een matras geslapen. Het is eigenlijk best goed gegaan.
Tot de klok 12 uur sloeg, lag Loekie wat te piepen, maar meteen daarna viel hij in slaap tot half 6. Joop is toen even met hem naar buiten gegaan en daarna zijn ze weer gaan slapen.
Om 7 uur stond ik op en ben vanaf die tijd ook diverse keren met hem naar buiten gegaan. Maar o, wat had hij het koud. Toch heeft hij netjes buiten geplast en gepoept.
Hij vond  het heerlijk om bij Joop op schoot te liggen!
 

Tot nu toe (13.15 uur) nog geen ongelukjes binnen.

Doescha doet erg haar best om lief voor Loekie te zijn. Ze zoekt hem regelmatig op.
Op een gegeven moment was het wel erg rustig. Ik ging kijken wist niet wat ik zag:
Doescha was in de bench bij Loekie gaan liggen en beide waren ze op hun gemak!
Toen hij later iets te enthousiast werd, stak ze een poot naar hem uit, maar het bleef allemaal heel vriendelijk. Hij bleef haar wel volgen, maar was voorzichtiger.

Vanmiddag wilde Loekie zijn pootjes op de rug van Doescha leggen. Dat mocht hij natuurlijk niet. Vanaf dat moment nam Doescha wat meer afstand.


 Loekie heeft niet helemaal begrepen, dat hij zijn behoeften ook op deze bak binnen kan doen. Dat zal waarschijnlijk ook niet meer gaan lukken, nu het zo'n heerlijke slaapplaats blijkt te zijn tussen de korrels.

Nu is het 15.00 uur en Loekie ligt te slapen in een mandje van de katten, naast de stoel van Joop. Laika gaat voorzichtig op onderzoek uit. Helaas moet Joop niezen, waarop Loekie uit zijn mandje stuift, richting Laika, die weer het hazenpad, of beter het 'kattenpad' kiest. Ik heb Loekie even later in een mandje teruggelegd, waarop hij lekker verder sliep.

Vanmorgen is het kennelijk een pittige ochtend geweest, want Loekie slaapt vanmiddag veel. Hij stapt van het ene mandje in het andere. Hij heeft het buiten ook erg koud gehad, dus hij geniet nu van de warmte, als hij bij ons ligt en in zijn mandje slaapt.
Hij heeft vandaag ook heerlijk gespeeld met allerlei speelgoed; als een echte stoere reu...
Kijk maar eens naar dit filmpje:

De rest van de dag is rustiger verlopen. We gaan allemaal steeds beter onze draai vinden en worden handiger in het 'lezen' van Loekie. Hij slaapt steeds rustiger en langer overdag.
We laten hem nu regelmatig in de achtertuin. Hij geeft dan zelf aan, wanneer hij klaar is / weer naar binnen wil. Hij wordt steeds ondeugender, maar het is echt genieten!


Sinds vanavond durft Laika heel dicht bij Loekie te gaan kijken... als hij slaapt :)
We zijn van haar gewend, dat ze altijd 'het katje uit de boom kijkt'. Morgen weer een stapje verder.
Joop slaapt vannacht weer beneden; voor alle zekerheid. Hopelijk slaapt Loekie dan ook rustig!

1 opmerking:

  1. Leuk om te zien dat het zo goed gaat! Wat een lekker ding is het toch! Geniet er maar van, want voor je het weet zijn ze alweer groot ;)

    Groetjes Laura

    BeantwoordenVerwijderen